امنیت سایبری

امنیت سایبری در پنج سال آینده چگونه خواهد بود؟

امنیت سایبری نیز مانند برخی دیگر از شاخه‌های دانش، دارای نقشه راه مدون و کاملی در سراسر جهان است. هر کشور بر اساس نیازمندی‌های خود در حوزه سایبری برنامه‌ریزی کوتاه مدت و بلند مدتی را انجام می‌دهند. باید بدانید که دید پنج ساله و معینی به صورت نسبی در این حوزه وجود دارد و در این مقاله به جزئیات آن خواهیم پرداخت.

امنیت سایبری

امنیت سایبری مسئله مهمی است که این روزها با همه‌گیری ویروس کرونا، توجهات بیشتری را به خود جلب کرده است.

تمامی مشاغل و صنایع برای توسعه خود، تنها بازارهای فیزیکی را در اختیار ندارند. آن‌ها باید بتوانند خدمات و کالای خود را در عرصه وب برای مخاطبان هدف خود عرضه کنند تا در دسترس عموم قرار بگیرد.

همانطور که یک مغازه فروش کالا و خدمات برای مقابله با دزدی نیاز به ابزار و اقدامات امنیتی دارد، وب و سازمان‌های آنلاین نیز باید بتوانند در مقابل حمله‌های سایبری خود را ایمن کنند.

زیرا این بستر روز به روز گسترده‌تر خواهد شد و کاربران بیشتری را به خود اختصاص خواهد داد. بستری که همواره مورد حمله دزدان سایبری است.

سه گرایش مهم در عرصه وب و فعالیت آنلاین وجود دارد که احتمالا در آینده تاثیر زیادی روی امنیت سایبری خواهد داشت. در ادامه با هر یک از آن‌ها به طور خلاصه آشنا میشویم.


برای مطالعه کامل مطالب امنیت سایبری کلیک کنید


۱- اینترنت اشیا

اینترنت اشیا بدین معناست که هر وسیله‌ای در اطراف خود می‌بینیم به اینترنت و سایردستگاه‌ها وصل باشد. بدین طریق ما می‌توانیم به راحتی به آن‌ها و کنترل آن‌ها از راه دور دسترسی داشته باشیم.

به طور مثال شما بتوانید با فرستادن یک دستور صوتی به تلویزیون خود، آن‌ را خاموش و روشن کنید.

تا پایان سال ۲۰۱۹، ۷.۶ میلیارد دستگاه با قابلیت اینترنت اشیا وجود داشت.

انتظار می‌رود این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۲۴.۱ میلیارد دستگاه برسد. این ارتباط و اتصال اینترنتی با کمک اِی پی آی (API) قابل انجام است؛ اما بدون امنیت مناسب، این API‌ها هدف اصلی مجرمان سایبری خواهند بود. برای انجام پذیری درست اینترنت اشیا، باید بتوان امنیت سایبری آن را تامین کرد.

۲- ترکیب بندی و تقسیم خدمات به بخش‌های کوچک‌تر

دومین گرایش که باید مورد توجه قرار گیرد انتزاع و ترکیب بندی است. به این فکر کنید که شرکت‌ها با چه سرعتی نرم افزار یا فناوری جدید را منتشر می‌کنند. در واقع شرکت‌ها برای رقابت پذیری نیاز به انتشار سریع نرم افزار دارند.

برای حرکت سریع‌تر، بسیاری از تیم‌های توسعه دهنده نه تنها به ابر بلکه به سرویس‌های کوچک نیز روی آورده‌اند.

با استفاده از سرویس‌های خرد، تیم‌های توسعه دهنده می‌توانند برنامه‌های جامع را به کوچک‌ترین بلوک‌های منطقی قابل استفاده مجدد تقسیم کنند تا آن‌ها را در فرآیندهای تجاری یا گردش کار به هم متصل کنند.

در اصل اتخاذ معماری سرویس‌های کوچک بیشترین رشد را در پذیرش API در پنج سال آینده ایجاد می‌کند.

امنیت سایبری در مرکز نوآوری نکسترا

۳- اتوماسیون تحویل نرم افزار

آخرین چیزی که انتظار می‌رود امنیت سایبری را تحت تأثیر قرار دهد، اتوماسیون تحویل نرم افزار است. یکی از عوامل مهم در رقابت بازار، نرم افزار است. سرعت تحویل نرم افزار در آینده یکی از عوامل موثر در رقابت بیش از اندازه موسسات و سازمان‌ها خواهد بود.

این‌که نرم افزارها به روز باشند و نیازهای اصلی مشتریان را در نظر بگیرند باید به طور مداوم در دستور کار مشاغل باشد. آن‌ها همچنین باید بتوانند فرایندهای خود را هر چه بیشتر به صورت خودکار انجام دهند.

در مورد امنیت سایبری نیز باید گفت به موازات همین اتفاق، امنیت سایبری این مشاغل نیز خودکار خواهد شد. در روند این کار، تیم‌های امنیتی بیشتر به عنوان ممیزی عمل خواهند کرد. همچنین توسعه دهنگان، امنیت برنامه‌ها را همواره مورد آزمایش قرار خواهند داد تا در مسیر خودکار شدن کسب و کارها و مشاغل، مشکلی رخ ندهد.

نتیجه‌گیری

در چند سال آینده انتظار می‌رود برای شناخت آسیب پذیری‌های طراحی شده، تهدیدهای مشاغل و رفع آن‌ها، به استفاده از هوش مصنوعی روی آورده شود.

امروز به دلیل افزایش استفاده از بستر وب و مشاغل اینترنتی و کسب‌و‌کارهای مجازی، احتمال حمله‌های سایبری برای نفوذ به این بسترها نیز بیشتر شده است.

این سه عامل و گسترش آن‌ها، احتمال حمله‌های سایبری را افزایش خواهند داد. برای جلوگیری از این اتفاق و حفظ حقوق صاحبان مشاغل و مشتریان آن‌ها، احتمالا در آینده شاهد قوانین سخت‌گیرانه‌تری در عرصه قوانین سایبری و جرایم آن خواهیم بود.

مرکز نوآوری نکسترا نیز به عنوان یکی فعالان بزرگ در حوزه امنیت سایبری در اکوسیستم استارتاپی و کارآفرینی کشور از تمام استارتاپ‌ها و افراد متخصص دعوت می‌کند که در زمانی، وارد مرکز نوآوری نکسترا شده و پروژه خود را آغاز کنند.

 

نویسنده: سمیه جابری، اصلاح و سئو: یاسر ویسی، طراحی: ملیکا غریبی، مریم بهاری

اسکرول به بالا